Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Vuistregels normale verdeling

Hallo,
Zou u me misschien kunnen helpen met de volgende vraag:

De inhoud van 750 potten jam is normaal verdeeld met een gemiddeld met een gemiddeld gewicht van 460 gram en een standaardafwijking van 8 gram. Hoeveel van deze potten hebben volgens de vuistregels van de normale verdeling een inhoud
a tussen 452 en 468 gram
b meer dan 444 gram
c tussen 468 en 476 gram
d tussen 444 en 460 gram

Vraag a en b snapte ik nog wel een beetje, maar ik kwam er echt niet uit hoe je vraag c en d uit moest rekenen.
Ik hoop dat u mij hiermee kan helpen.

Groeten,
Esther

Esther
Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 25 april 2007

Antwoord

444 = 460 - 2.8 $\to$ 444 = $\mu$ - 2$\sigma$
452 = 460 - 8 $\to$ 444 = $\mu$ - $\sigma$
468 = 460 + 8 $\to$ 468 = $\mu$ + $\sigma$
476 = 460 + 2.8 $\to$ 476 = $\mu$ + 2$\sigma$

De vuistregels voor de normale verdeling geven dan het volgende plaatje:
q50481img1.gif

wl
woensdag 25 april 2007

©2001-2024 WisFaq