Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

TI 89: normale en binomiale verdeling

Ik gebruik als enige in mijn klas de TI 89 en weet niet hoe ik normalcdf, binompdf berekeningen moet invoeren:

bijv: Gemiddelde gewicht 850. Standaard dev 6.9. Gevraagd: kans op gewicht boven 900.

Lisann
Student hbo - dinsdag 24 april 2007

Antwoord

Beste Lisanne,

X normaal verdeeld met b.v, m=10 en s=2.5
Kans boven de x = 11: P(Xx) = 1-normalcdf(x,¥,m,s)
= 1-normalcdf(11, 1E99, 10, 2.5)

X binomiaal verdeeld met steekproefgrootte n = 100 en succeskans p = 0.3
Kans op precies x=35 keer succes: P(X=35) = binompdf(n,p,x) = binompdf(100, 0.3, 35)

Zie onderstaande link voor andere voorbeelden (voor zover ik weet zijn er geen verschillen tussen verschillende versies van de GR)

Groet. Oscar.

Zie grafische rekenmachine

os
woensdag 25 april 2007

 Re: TI 89: normale en binomiale verdeling 

©2001-2024 WisFaq