Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Sin en cos afleiden

Ik wil de functie f(x) = sin2 x + cos x2 afleiden. Maar ik snap het verschil tussen sin/cos2x en sin/cosx2 niet. Ik weet dus ook niet wat voor verschil dat levert en hoe ik deze functie moet afleiden. Alvast bedankt!

Hedwig
Leerling bovenbouw havo-vwo - zondag 22 april 2007

Antwoord

Hoi Hedwig,
sin2 x=sin2(x)=(sin(x))2=sin(x)*sin(x).
cos x2=cos(x2)=cos(x*x)
Dus iets met haakjes...

hk
zondag 22 april 2007

©2001-2024 WisFaq