Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 50411 

Re: Re: Berekeningen in een driehoek

Hallo Kn,

Wil je me dan eens op weg zetten om de hoeken te berekenen?
Ik zit weer vast in rekenwerk....
Toepassing sinusregel:
a/sinA= ((k+√(k2-4R))/2sinB
sinB= ((k+√(k2-4R)sinA))/2a
Nu R invullen :R= (k2-a2)/2(1+cosA)

SinB=(k+√(k2-4(k2-a2)/(2(1+cosA))/2a
sinB= k+√((k2+k2cosa -2k2+2a2)/(1+cosA))/2a
Hoe moet het nu verder ...?
Groeten

Lemmen
Ouder - zondag 22 april 2007

Antwoord

Beste Rik,
Waarom zo ingewikkeld:sin$\beta$=(b/a)sin$\alpha$,dus$\beta$=arcsin((b/a)sin$\alpha$).Neem maar eens een getallenvoorbeeld.

kn
maandag 23 april 2007

©2001-2025 WisFaq