Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Regressievergelijking uit output opstellen

Hoi,

Zou iemand mij kunnen helpen met het volgende probleem?

Onderstaande link verwijst naar een afbeelding. Hieruit moet ik een regressievergelijking opstellen, maar ik heb geen idee wat het moet worden... Ik weet alleen dat het met y = 10,489 moet beginnen. Zouden jullie misschien kunnen helpen?

Alvast bedankt!

http://img100.imageshack.us/my.php?image=regressievraagvj2.jpg

Mark
Student universiteit - zaterdag 21 april 2007

Antwoord

Beste Mark,

Waarschijnlijk is hier regressie gedaan met al de variabelen genoemd in de eerste kolom en is de gemeten variabele (bovenaan de kolom?) een lineaire combinatie van die variabelen met constanten ervoor. Die staan dan in de tabel. Je krijgt dan:

(no network variables) = 10,4980 + 0,0247*ln(nr of employees) + 0,1854*ln(capitol-labour ratio)}-0,2166*(years of experience)+0,0144*(years of experience)2+ ...

de ln() staat (alweer waarschijnlijk) voor het natuurlijk logaritme.
de getallen tussen haakjes zijn waarschijnlijk de standaarddeviaties van de constanten. In de tweede rij zie je bij voorbeeld 0,0247 (0,06). Deze constante kan dan net zo goed 0,0247-0,06 of 0,0247+0,06 zijn. Dat betekent dat zelfs niet vaststaat of er een positief of negatief verband is.

Maar. Zoals gezegd zijn dit allemaal maar iedeeen die ik uit de opmaak krijg. Ik hoop dat er bij de tabel wel informatie staat die dit bevestigt want ik zou mijn hand er niet zo voor in het vuur durven steken.

Groet. Oscar

os
zondag 22 april 2007

©2001-2024 WisFaq