Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

F n+1 / fn, 22 getal

Ik ben met een PO voor wiskunde bezig, hierbij ben ik Fn+1 / fn gaan uitrekken om het verband met de gulden snede aan te tonen.
ALs je dit het 22 getal doet, 17711: 10964 = 1,615377599
hiervoor en ook hierna zit het antwoord van Fn+1 / fn veel dichter bij phi.
Wat is hiervan de verklaring, mocht die er zijn?
alvast bedankt

Gerbri
Leerling bovenbouw havo-vwo - vrijdag 20 april 2007

Antwoord

Geen enkele: fibo(21)=10946 ipv 10964.
17711:10946=1,61803398502
Waarna het geobserveerde buitenbeentje verdwenen is.

hk
vrijdag 20 april 2007

©2001-2024 WisFaq