Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Stapgrootte

Ik kom niet uit de volgende opgaven:
Zoals gezegd is fie-zet een primitieve van y=1/$\sqrt{}$2$\pi$ /¤ e-1/2x2. Hiermee is fie-zet op een constante na bepaald. We kiezen: fiezet(x)= de oppervlakte links van x; dus fie-zet(z)= z$\int{}\to\infty$ 1/$\sqrt{}$2$\pi$ /¤ e-1/2x2/¤dx.

a. Teken de grafiek van fie-zet op de GR, met MATH, 9:fnInt.
Hier gaat het al mis!
ik had zelf bedacht dat ik achter de functie ,x,-10000,x) moet neerzetten maar op de een of andere manier rekent mijn gr het niet uit. Als foutmelding krijg ik: ERR:ARGUMENT
ik snap er helemaal niets van, heel vervelend!
alvast bedankt.

bb
Leerling bovenbouw havo-vwo - donderdag 19 april 2007

Antwoord

Hallo,

De gegeven functie hoort bij de standaard normale verdeling. Omdat de oppervlakte links van x = -8 praktisch gelijk is aan 0, is het niet nodig om als linkergrens -10000 te nemen.

q50384img1.gif
grafiek y2 met window [-4,4]x[-0.1,1]
q50384img2.gif

De grafiek y3 geeft hetzelfde resltaat maar is veel sneller klaar.

wl
vrijdag 20 april 2007

©2001-2025 WisFaq