Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Moeilijke integraal berekenen

Om en booglengte te bepalen zit ik wel met een moeilijke onbepaalde integral die ik eerst moet berekenen.
nl. de integraal van √((x+1)/x) weet niet hoe ik deze moet berekenen. en ook met de volgende heb ik een probleem nl integraal van ( e2x+e^(2a))/(e2x-e^(2a))hierbij is a een constante die ook in de grenzen voorkomt

Vannes
3de graad ASO - donderdag 19 april 2007

Antwoord

Diana,
Eerste integraal:stel √((x+1)/x)=t.Beide leden kwadrateren,x in t uitdrukken,dx/dt berekenen.Invullen geeft $\int{}$2t2/(1-t2)dt.Nu is
t2/(1-t2)=1/(1-t2)-1.Dit moet wel lukken.
Tweede integraal:Voor de integrand kun je schrijven:
2e2x/(e2x-e2a)-1.Stel u=e2x-e2a,zodatdu=2e2xdx.Invullen en je bent er.

kn
donderdag 19 april 2007

Re: Moeilijke integraal berekenen

©2001-2024 WisFaq