Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Derdegraadsvergelijkingen

laat zien dat de vergelijking x3+6x=20 geen andere oplossingen heeft.

ik hoop dat u die vraag kan beantwoorden

mvg, soumaya

soumay
Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 18 april 2007

Antwoord

Beste Soumaya,

Bedoel je met "geen andere oplossingen" dat de oplossing x = 2 al gegeven is? Merk op dat de afgeleide van f(x)=x3+6x-20 gelijk is aan 3x2+6, dit is altijd positief. De functie stijgt dus altijd en kan de x-as bijgevolg maar één keer snijden.

mvg,
Tom

td
donderdag 19 april 2007

©2001-2025 WisFaq