\require{AMSmath} Derdegraadsvergelijkingen Hallo, ik heb een hele moeilijke vraag ik hoop dat het jullie lukt om hem te beantwoorden.Vraag: bedenk zelf enkele derdegraadsvergelijkingen waarvan één oplossing bekend is en bereken de exacte oplossingen van deze vergelijkingen. soumay Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 18 april 2007 Antwoord Als x=p de 'gekende oplossing' is dan geeft de volgende vergelijking voor willekeurige a, b en c een derdegraadsvergelijking met x=p als oplossing:(x-p)(ax2+bx+c)=0Voorbeeldx=3 en a=1, b=-4 en c=4De vergelijking is dan:(x-3)(x2-4x+4)=0..of ook:x3-7x2+16x-12=0Zou het daarmee lukken? WvR woensdag 18 april 2007 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Hallo, ik heb een hele moeilijke vraag ik hoop dat het jullie lukt om hem te beantwoorden.Vraag: bedenk zelf enkele derdegraadsvergelijkingen waarvan één oplossing bekend is en bereken de exacte oplossingen van deze vergelijkingen. soumay Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 18 april 2007
soumay Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 18 april 2007
Als x=p de 'gekende oplossing' is dan geeft de volgende vergelijking voor willekeurige a, b en c een derdegraadsvergelijking met x=p als oplossing:(x-p)(ax2+bx+c)=0Voorbeeldx=3 en a=1, b=-4 en c=4De vergelijking is dan:(x-3)(x2-4x+4)=0..of ook:x3-7x2+16x-12=0Zou het daarmee lukken? WvR woensdag 18 april 2007
WvR woensdag 18 april 2007
©2001-2024 WisFaq