\require{AMSmath} Een lastige integraal, die ik niet in boeken terug kan vinden L.S.Onlangs ben ik op een integraal gestuit die ik niet kon oplossen, en dat is iets wat me niet zo vaak gebeurd.De integraal was:òe0(z^n)/(1+z)dzWaarin e elke willeukerig (ook niet geheel) getal kan zijn, en n elke reeel getal is tussen waarvoor geldt: -¥n+¥Wie o wie kan mij hier verder mij helpen?Met vriendelijke groet Frans Student universiteit - maandag 16 april 2007 Antwoord Beste Frans,an = ò{z van 0 tot e}zn/(1+z)dz= ò{z van 0 tot e}zn-1 - ò{z van 0 tot e}zn-1/(1+z)dz= en/n - an-1Lukt het hiermee? Groet. Oscar os dinsdag 17 april 2007 Re: Een lastige integraal, die ik niet in boeken terug kan vinden ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
L.S.Onlangs ben ik op een integraal gestuit die ik niet kon oplossen, en dat is iets wat me niet zo vaak gebeurd.De integraal was:òe0(z^n)/(1+z)dzWaarin e elke willeukerig (ook niet geheel) getal kan zijn, en n elke reeel getal is tussen waarvoor geldt: -¥n+¥Wie o wie kan mij hier verder mij helpen?Met vriendelijke groet Frans Student universiteit - maandag 16 april 2007
Frans Student universiteit - maandag 16 april 2007
Beste Frans,an = ò{z van 0 tot e}zn/(1+z)dz= ò{z van 0 tot e}zn-1 - ò{z van 0 tot e}zn-1/(1+z)dz= en/n - an-1Lukt het hiermee? Groet. Oscar os dinsdag 17 april 2007
os dinsdag 17 april 2007
©2001-2024 WisFaq