\require{AMSmath} De waarde van de reeks n/2n Beste WisfaqHoe kan je bewijzen dat de reeks van n van 0 tot oneindig van n/(2n)=2?Alvast bedankt Seppe Student universiteit België - maandag 16 april 2007 Antwoord Dag Seppe,Dat kan je bewijzen door de termen anders te ordenen:de som is 1/21+2/22+3/23+...= (1/21+1/22+1/23+...) + (1/22+1/23+1/24+...) + (1/23+1/24+...) + ...= 1 + 1/2 + 1/4 + ... want dat zijn allemaal gekende meetkundige reeksen= 2.Groeten,Christophe. Christophe maandag 16 april 2007 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Beste WisfaqHoe kan je bewijzen dat de reeks van n van 0 tot oneindig van n/(2n)=2?Alvast bedankt Seppe Student universiteit België - maandag 16 april 2007
Seppe Student universiteit België - maandag 16 april 2007
Dag Seppe,Dat kan je bewijzen door de termen anders te ordenen:de som is 1/21+2/22+3/23+...= (1/21+1/22+1/23+...) + (1/22+1/23+1/24+...) + (1/23+1/24+...) + ...= 1 + 1/2 + 1/4 + ... want dat zijn allemaal gekende meetkundige reeksen= 2.Groeten,Christophe. Christophe maandag 16 april 2007
Christophe maandag 16 april 2007
©2001-2024 WisFaq