Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 50279 

Re: Re: Re: Bereken som reeks

Oke, ik denk dat ik het nu iets beter begrijp.
Als ik kijk naar 2/(k+1), denk ik dat de som (van 2 tot oneindig), divergeert. Dit omdat als je hem vergelijkt met de functie 1/k (a= 2/(k+1)en b=1/k)blijkt dat a/b=2, dus divergeert 2/(k+1) ( en dus ook 2k/k!). Klopt deze redenatie?

Veerle
Student hbo - maandag 16 april 2007

Antwoord

Nee helaas. Je gebruikt weer het quotientcriterium. Maar dat heb je alleen nodig om te controleren of een som convergeert.

Dat heb je hier allemaal niet nodig. Het gaat om de reeks 2/(k+1) (de quotienten). Je moet controleren of deze reeks zelf divergeert. Dus, gewoon kijken wat er gebeurt in de limiet k®¥. Kijk dus gewoon wat er met de formule 2/(k+1) gebeurt als je k steeds groter maakt. Gaat hij naar een bepaald getal toe? Dan is dat r.

os
maandag 16 april 2007

 Re: Re: Re: Re: Bereken som reeks 

©2001-2025 WisFaq