\require{AMSmath} Producten van afgeleiden Als uitkomst van de Euler/Lagrange vergelijking heb ik de volgende vergelijking verkregen: 1- 24ý2ÿ = 0 Mijn vraag is: hoe los ik dit op? Jasper Student universiteit - woensdag 11 april 2007 Antwoord 1-24(y')2.y"=0 Û (y')2.y"=1/24 Û y"=1/(24(y')2) stel nu dat y'=q. dan staat er dq/dt=1/(24q2) Û q2dq=(1/24)dt Þ 1/3q3 = t/24+C Ûq=3Ö(t/8+D) nu weer voor q, dy/dt invullen: dy/dt=3Ö(t/8+D) Þ y(t) = ... vanaf hier lukt t je waarschijnlijk wel weer groeten, martijn mg woensdag 11 april 2007 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Als uitkomst van de Euler/Lagrange vergelijking heb ik de volgende vergelijking verkregen: 1- 24ý2ÿ = 0 Mijn vraag is: hoe los ik dit op? Jasper Student universiteit - woensdag 11 april 2007
Jasper Student universiteit - woensdag 11 april 2007
1-24(y')2.y"=0 Û (y')2.y"=1/24 Û y"=1/(24(y')2) stel nu dat y'=q. dan staat er dq/dt=1/(24q2) Û q2dq=(1/24)dt Þ 1/3q3 = t/24+C Ûq=3Ö(t/8+D) nu weer voor q, dy/dt invullen: dy/dt=3Ö(t/8+D) Þ y(t) = ... vanaf hier lukt t je waarschijnlijk wel weer groeten, martijn mg woensdag 11 april 2007
mg woensdag 11 april 2007
©2001-2024 WisFaq