Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Schilder met 10 ltr bus

Een schilder gebruikt een bepaald type latex. Deze latex bevindt zich in bussen van 10 ltr. Het oppervlak (A) dat de schilder met zo'n bus latex kan schilderen is normaal verdeeld:

A is normaalverdeeld met m=50 en s=4
  1. Bereken de kans dat de schilder met 8 van dergelijke bussen latex meer dan 425 m2 kan schilderen.
  2. Op een dag begint de schilder met een nieuwe bus latex van 10 ltr. te schilderen. Zodra de bus precies half leeg is heeft de schilder 26 m2 geschilderd. Bepaal de kans dat de schilder met deze bus latex in totaal meer dan 52 m2 kan schilderen.

Bob
Student hbo - dinsdag 10 april 2007

Antwoord

Misschien ben je bekend met de wortel-n-wet?



Vraag 1

Bij 1. is n=8 met E(Xi)=50 en s(Xi)=4
S:X1+X2+...+X8
S is normaal verdeeld met E(S)=400 en s(S)11,31
Gevraagd: P(X425)


Vraag 2

Neem nu H=1/2·Xi
Wat is dan de verwachtingswaarde en de standaarddeviatie van H?
H is normaal verdeeld...
Gevraagd: P(X26)

Zou het dan lukken?

WvR
dinsdag 10 april 2007

 Re: Schilder met 10 ltr bus 

©2001-2024 WisFaq