Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 50079 

Re: Batterijen en een schilder

Okey ik ga proberen het te begrijpen maar Opdracht 2 zou u daar ook nog wat over kunnen vertellen?

En dus vooral b, c, d
Bij c had ik het idee om gewoon de kans van 0 tot 52 uit te rekenen en dan 1 - wat daar uit komt en dan heb je tog de kans of niet? Ik zat namelij kte denken dat je met het aantal m2 dat die al geschilderd heeft dat je daar niks mee te maken hebt.

Bij d had ik het idee om 3*sigma = 12 50 - 12 = 38
deze waarde heeft dacht ik 99,7 % van alle waardes dus om er zeker van te zijn d8 ik dit wel te stellen op 100 % en dan 500/38 = 13,157894736842105263157894736842 dus 14 bussen van 10 ltr.

Klopt dit? En graag nog ff antwoord op de vragen..
Hartelijk dank alvast!

Bob
Student hbo - dinsdag 10 april 2007

Antwoord

c. Op een dag begint de schilder met een nieuwe bus latex
van 10 ltr. te schilderen. Zodra de bus precies half
leeg is heeft de schilder 26 m2 geschilderd.
Bepaal de kans dat de schilder met deze bus latex in
totaal meer dan 52 m2 kan schilderen.

Bij c had ik het idee om gewoon de kans van 0 tot 52 uit te rekenen en dan 1 - wat daar uit komt en dan heb je tog de kans of niet? Ik zat namelij kte denken dat je met het aantal m2 dat die al geschilderd heeft dat je daar niks mee te maken hebt.

Dat ben ik helemaal met je eens.
(Alleen kan ik deze vraag ook niet helemaal begrijpen. Of de 26m2 er iets mee te maken heeft hangt namelijk af van de oorzaak dat oppervlakte per bus niet constant is. Komt dat door de (hoeveelheid) verf? Of doordat sommige oppervlakken meer verf verbruiken. In het eerste geval heeft de 26m2 wel invloed op je antwoord. In het 2e niet. Misschien kun je kijken naar vergelijkbare opgaven die je al gehad hebt. Anders zou ik er inderdaad vanuit gaan dat het er niets me te maken heeft0

d. De schilder meot op een dag bij een klant 500 m2 met deze latex schilderen. Bereken het aantal bussen van 10 ltr. dat de schilder mee moet
nemen om er 100 % zeker van te zijn dat hij genoeg heeft.

Bij d had ik het idee om 3*sigma = 12 50 - 12 = 38
deze waarde heeft dacht ik 99,7 % van alle waardes dus om er zeker van te zijn d8 ik dit wel te stellen op 100 % en dan 500/38 = 13,157 dus 14 bussen van 10 ltr.

Dat van de 3*sigma ben ik met je eens. Maar, het gaat wel om de sigma van de totale hoeveelheid. Als je n bussen verf neemt is de totale hoeveelheid normaal verdeeld met mu=50*n en sigma=50*Ön. Vervolgens moet je kijken of de 3*sigma-grens voldoende is.
(overigens ook een rare vraag. De kans is nooit 100%. Maar jouw oplossing vindt ik wel goed: bij 3sigma is de kans 99,7% en dat is afgerond 100)

os
dinsdag 10 april 2007

 Re: Re: Batterijen en een schilder 

©2001-2024 WisFaq