Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 50074 

Re: Procenten

dan begrijp ik het nog niet. 0,05% wordt nu toch niet 5/100 en dan 1/2. wil je het alseblieft in stappen uitleggen?

glenn
Leerling onderbouw vmbo-havo-vwo - maandag 9 april 2007

Antwoord

Nog even blijven proberen: 5% wordt 5/100 = 0,05 = 1/20
(0,05 komt hier wel in voor maar dit is dus niet 0,05%)

Nog wat anders: 0,3% wordt 0,3/100 = 0,003 = 3/1000
(zie je dat je de komma echt twee plaatsen verschuift)

Nu jij

os
maandag 9 april 2007

©2001-2024 WisFaq