Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Parametrische vergelijking

Beste Wisfaq,

Ik heb de volgende vraag. Gegeven zijn de vectoren a en b en een parametrische vergelijking van een lijn:
(1-t)a+tb

Gevraagd is naar de punten op de lijn die twee keer zo ver van a liggen als van b.

In het antwoordmodel neemt men gewoon t=2/3 en t=2 zonder enige uitleg. Ik zie dan ook niet in hoe men hier aan komt en vroeg me af hoe je systematische tot deze antwoorden kan komen. Bij voorbaat dank,

Peter Bakker

Peter
Student universiteit - maandag 9 april 2007

Antwoord

Beste Peter,

Je zoekt naar de punten waarvoor de coëfficiënt van vector b het dubbel is van die van vector a. Maar omdat afstanden steeds positief zien, moet je met de absolute waarde werken.

Los op: 2|t-1| = |t|

mvg,
Tom

td
maandag 9 april 2007

 Re: Parametrische vergelijking 

©2001-2024 WisFaq