Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Snijpunt planeten

stel, je hebt 2 planeten
v planeet 1 = 12,01 maanden/AE
v planeet 2 = 10,48 maanden/AE

de baan is 360 AE ( 1 AE = +/- 150 miljoen km)
de planeten beginnen allebij op 0 AE

hoe krijg ik nou een formule waarmee ik kan berekenen waneer de planeten botsen?

Erik E
Leerling bovenbouw vmbo - zaterdag 7 april 2007

Antwoord

Ik neem aan dat ze allebei in dezelfde baan zitten? Dan botsen de planeten als planeet 1 een rondje meer gemaakt heeft dan planeet 2. Dereken de relatieve snelheid van de planeten en de omtrek van de baan, en dan kom je eruit.

os
zaterdag 7 april 2007

©2001-2024 WisFaq