Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Annuïteit berekenen

Ik weet dat hier al vragen over zijn gesteld, maar als ik mijn opgaven aan de hand van die uitleg bereken, kom ik niet uit het goede bedrag. Wie kan mij helpen de annuïteit uit te rekenen voor de volgende lening:

Bedrag = 279.000
Looptijd = 20
Rente = 4,9%

alvast bedankt...

N.v.W.
Leerling bovenbouw havo-vwo - zaterdag 7 april 2007

Antwoord

Dit gaat als volgt:
annuiteit(1/1,049+1/1,0492+....+1/1,04920)=279.000
In het linkerlid staat een meetkundige reeks waarvan de som gelijk is aan
(1-1,049-20)/0,049, zodat ann=22.198,25.

kn
zaterdag 7 april 2007

 Re: Annuïteit berekenen 

©2001-2024 WisFaq