Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Fout zoeken in eigenschap/bewijs

Ik heb hier een bewijs dat i=-i en ik zoek de fout hierin.
(stelling van de Moivre)
i=sin(180°)-icos(180°)
=(sin(60°)-icos(60°))3
=(i(-sin(60°)-cos(60°)))3
=(i3(isin(60°)+cos(60°))3
=i9(cos(60°)+isin(60°))3
=i(cos(180°)+isin(180°))
=-i

Alexan
3de graad ASO - zaterdag 7 april 2007

Antwoord

Beste Alexander,

Ook hier pas je een rekenregel van machten toe die wel algemeen geldt in het reële geval, maar niet meer in het complexe geval: (x.y)z = xzyz

mvg,
Tom

td
zaterdag 7 april 2007

©2001-2024 WisFaq