Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Verschillende rechthoeken

Dag Wisfaq- team,

Hier een probleem waar ik moeilijk uit kom.
Bepaal alle verschillende rechthoekige driehoeken waarvan de lengtes van alle zijden gehele getallen zijn en waarbij de oppervlaktes gelijk zijn aan de omtrekken.
Ik bedenk hierbij:
x,y en z zijn gehele getallen en staan voor de zijden van rechthoekige driehoeken.
dan hebben we: (met (x en y)= rechthoekszijden) en (z =hypothenusa)
x+y+z=xy/2(gegeven
x2+y2=z2
En hoe moet het u verder ? Er moet nog ergens een 3 de vergelijking komen.
Vriendelijke groeten en een Prettige Paastijd!

Lemmen
Ouder - vrijdag 6 april 2007

Antwoord

Nee hoor. Als je nog een derde vergelijking zou hebben zou er maar één oplossing zijn. Nu zijn er (wellicht) meerdere oplossingen. Wat je zoek zijn geheeltallige oplosingen. Maar hoe je doe oplossingen vindt... je zou kunnen proberen x en y als functie van z uit te drukken.

os
vrijdag 6 april 2007

 Re: Verschillende rechthoeken 

©2001-2025 WisFaq