Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Logaritmische vergelijking met één onbekende

kan iemand x bepalen in de volgende vergelijking:

ln(x/a) - bx = 0, a en b zijn bekend, x is onbekend

Ik zelf kan m oplossen door losse waarden voor x in te vullen en zo x itteratief te benaderen, maar is er ook een absolute aanpak mogelijk??

Jan de
Student universiteit - donderdag 5 april 2007

Antwoord

Je kunt de vergelijking vereenvoudgen met y=x/a.
Je krijgt dan de vergelijking ln(y)=cy (met c = b·a)
Verder kun je de vergelijking alleen numeriek oplossen.

os
donderdag 5 april 2007

©2001-2024 WisFaq