Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Van exponentiele functie naar logaritmische functie

Wij hebben een vraag over het maken van een spiegelbeeld van de volgende functie:
F = 3500 / 1+ 34. 0,87^t
Er staan geen haakjes in de formule. Deze formule moet dus in een logaritme komen.

We weten al dat 0,87^ t moet worden 0.87^ log t. ook weten we hoe we dit in moeten voeren in de rekenmachine.
als: l0g x / log 0,87.

Het lukt alleen niet met de rest van de formule, omdat we niet weten wat er precies met de 3500 de +1 en de .34 gebeurd. We hopen op een zo snel mogelijk antwoord.

Groetjes Jo

jo
Leerling mbo - maandag 28 oktober 2002

Antwoord

Ik neem aan dat je bedoelt het spiegelbeeld van de grafiek in de lijn y=x (of in jullie geval F = t).
Je vindt het spiegelbeeld in de lijn y = x van een grafiek door in de formule de rol van y en x om te wisselen (dus x wordt y en andersom). Daarna moet je weer proberen de formule in de vorm y = ... te krijgen.
In jullie geval krijg je:


q5000img1.gif


wh
maandag 28 oktober 2002

©2001-2024 WisFaq