Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Goniometrische functie

De volgende som levert wat problemen voor mij op:
sin2(1/2x)dx, het antwoord moet zijn: (1/2)x-(1/2)sin(x)+C.
Ik zie niet in, welke tussenstappen er gebruikt moeten worden.
Alvast bedankt voor uw hulp.

karin
Student hbo - maandag 28 oktober 2002

Antwoord

Hoi,

Bedenk dat cos(2x)=cos2(x)-sin2(x)=1-2.sin2(x).

Zodat: sin2(x)=(1-cos(2x))/2
en sin2(x/2)=(1-cos(x))/2

En nu vind je je weg wel..

Groetjes,
Johan

andros
maandag 28 oktober 2002

©2001-2024 WisFaq