\require{AMSmath} Limiet Ik moet de volgende stelling bewijzen:Als lim n®¥ an=A en lim n®¥bn=B, dan is lim n®¥ (anbn) = AB.Begin:Neem e0 willekeurig. We moeten nu aantonen dat er een NÎ bestaat, zodanig dat voor alle nN geldt: |(anbn) - (AB)| e.Maar nu? Tjen Student hbo - dinsdag 3 april 2007 Antwoord De aanpak is dat je een ea en eb kiest zodat als |an-A|ea en |bn-B|eb ook geldt |anbn-AB|e. Die eerste twee geven de gevraagde N.Voor b.v. de limiet van an+bn werkt deze aanpak vrij simpel. Voor anbn is het een stuk moeilijker.Maar met: |anbn-AB| 2(|an-A|.|B|+|A|.|bn-B|) moet het lukken.Wel even bewijzen dat dit geldt (voor |an-A||A| en |bn-B||B|) os dinsdag 3 april 2007 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Ik moet de volgende stelling bewijzen:Als lim n®¥ an=A en lim n®¥bn=B, dan is lim n®¥ (anbn) = AB.Begin:Neem e0 willekeurig. We moeten nu aantonen dat er een NÎ bestaat, zodanig dat voor alle nN geldt: |(anbn) - (AB)| e.Maar nu? Tjen Student hbo - dinsdag 3 april 2007
Tjen Student hbo - dinsdag 3 april 2007
De aanpak is dat je een ea en eb kiest zodat als |an-A|ea en |bn-B|eb ook geldt |anbn-AB|e. Die eerste twee geven de gevraagde N.Voor b.v. de limiet van an+bn werkt deze aanpak vrij simpel. Voor anbn is het een stuk moeilijker.Maar met: |anbn-AB| 2(|an-A|.|B|+|A|.|bn-B|) moet het lukken.Wel even bewijzen dat dit geldt (voor |an-A||A| en |bn-B||B|) os dinsdag 3 april 2007
os dinsdag 3 april 2007
©2001-2024 WisFaq