\require{AMSmath} Isohoeklijn Hoe teken je de iso-hoeklijn bij AB is 4 cm en hoek 90 graden met punt P op elk punt van cirkel. Piet Leerling bovenbouw havo-vwo - maandag 2 april 2007 Antwoord Nemen we eerst 60°. Dan krijg je 2·60°=120°. Je houdt 60° over voor de twee hoeken, dus elk 30°. Je krijgt dan:Nemen we 120°. Je krijgt 2·120°=240°. Je hout -60° over voor de twee hoeken, dus elk -30°. Je krijgt dan:Nemen we tenslotte 90°. Je krijgt 2·90°=180°. Je houdt 0° over voor de twee hoeken dus elk 0°. M ligt dan op AB. Je krijgt dan:Maar dat wisten we natuurlijk al!Ik teken steeds cirkels. Eigenlijk is dat niet juist. Je zou eigenlijk alleen de cirkelbogen moeten tekenen met aan beide 'kanten' een punt M.Zie ook Hoeken en bogen WvR maandag 2 april 2007 ©2001-2025 WisFaq
\require{AMSmath}
Hoe teken je de iso-hoeklijn bij AB is 4 cm en hoek 90 graden met punt P op elk punt van cirkel. Piet Leerling bovenbouw havo-vwo - maandag 2 april 2007
Piet Leerling bovenbouw havo-vwo - maandag 2 april 2007
Nemen we eerst 60°. Dan krijg je 2·60°=120°. Je houdt 60° over voor de twee hoeken, dus elk 30°. Je krijgt dan:Nemen we 120°. Je krijgt 2·120°=240°. Je hout -60° over voor de twee hoeken, dus elk -30°. Je krijgt dan:Nemen we tenslotte 90°. Je krijgt 2·90°=180°. Je houdt 0° over voor de twee hoeken dus elk 0°. M ligt dan op AB. Je krijgt dan:Maar dat wisten we natuurlijk al!Ik teken steeds cirkels. Eigenlijk is dat niet juist. Je zou eigenlijk alleen de cirkelbogen moeten tekenen met aan beide 'kanten' een punt M.Zie ook Hoeken en bogen WvR maandag 2 april 2007
WvR maandag 2 april 2007
©2001-2025 WisFaq