Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Booglengte

Geachte heer/mevrouw,

Ik heb een vraagje omtrent de uitwerking van een opgave.
gevraagd arclength.
2(x+1)3=3(y-1)2, van (-1,1)naar(0,1+2Sqrt3)
ik heb geprobeerd om naar functies toe te werken met y=... en/of x=....
maar ik kom niet verder met -2+6x-6x2+2x3=3-6y+3y2.
hoe kom ik aan een functie y=... of x=....?
Kunt u mij daarbij helpen, dan kan ik deze opgave zelf wel verder uitwerken (hoop ik).

bij voorbaat hartelijk dank.

gr.
moos

moos
Student hbo - woensdag 28 maart 2007

Antwoord

q49944img1.gif

WvR
woensdag 28 maart 2007

©2001-2024 WisFaq