\require{AMSmath} Bijzondere rij Hoi ik moet van een moeilijke rij een expliciete en recursieve formule geven. Gegeven: De rij -20, -45, -68, -89 , ... Gevraagd: De expliciete en recursieve formule voor deze rij Oplossing: Ik heb de formule voor het verschil al gevonden. u(n) = 2n-27 Nu kan je makkelijk de recursieve formule vinden: tn = tn-1 + 2n-27 (Is dit goed?) Maar dan zit ik vast. Wat nu gedaan? Kevin 2de graad ASO - zaterdag 24 maart 2007 Antwoord Dag Kevin. Daar ben je weer. Heb je de reeks van gisteren gevonden? Wat je schrijft is prima. Zoals jij genummerd hebt heeft het eerste element (-20) n = 0, het tweede (-45) n=1 etc. Het wordt dus weer een somrij. Dus het ne element is: sn = -20 + (som van 1 t/m n) (2n-27) Red je het hiermee? os zaterdag 24 maart 2007 Re: Bijzondere rij ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Hoi ik moet van een moeilijke rij een expliciete en recursieve formule geven. Gegeven: De rij -20, -45, -68, -89 , ... Gevraagd: De expliciete en recursieve formule voor deze rij Oplossing: Ik heb de formule voor het verschil al gevonden. u(n) = 2n-27 Nu kan je makkelijk de recursieve formule vinden: tn = tn-1 + 2n-27 (Is dit goed?) Maar dan zit ik vast. Wat nu gedaan? Kevin 2de graad ASO - zaterdag 24 maart 2007
Kevin 2de graad ASO - zaterdag 24 maart 2007
Dag Kevin. Daar ben je weer. Heb je de reeks van gisteren gevonden? Wat je schrijft is prima. Zoals jij genummerd hebt heeft het eerste element (-20) n = 0, het tweede (-45) n=1 etc. Het wordt dus weer een somrij. Dus het ne element is: sn = -20 + (som van 1 t/m n) (2n-27) Red je het hiermee? os zaterdag 24 maart 2007
os zaterdag 24 maart 2007
©2001-2024 WisFaq