Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Berekenen volume omwentelingslichaam

Geachte heer/mevrouw,

Ik heb een vraagje omtrent de uitwerking van het berekenen van volumes (gewenteld).

De vraagstelling:
gevraagd de volume van de vorm die gevormd wordt door gegeven functies, deze vorm wentelen om gegeven as.

vraag 1.
y=x^(2/3)
x=1
y=0
wentelen om y-as
ik heb deze simpele opgave als volgt aangepakt;
-buitenste radius-binnenste radius:
integraal bovengrens 1, ondergrens 0 p(1)^2 - integraal bovengrens 1, ondergrens 0 p(x^(2/3)^2 dx
integreren en dan krijg ik als uitkomst 4/7p, volgens maple is dit niet juist, waar ga ik de fout in?
is er ook een andere methode mogelijk om dit uit te rekenen?

Bij voorbaat hartelijk dank

gr.
moos

moos
Student hbo - vrijdag 23 maart 2007

Antwoord

Ik begrijp niet 'wat' je doet. Ik zie met 'normaal doen' eigenlijk nauwelijks een probleem:

q49874img1.gif

Dus... je moet maar 's kijken...

WvR
vrijdag 23 maart 2007

©2001-2024 WisFaq