Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 49870 

Re: Hoek en afstand van vlak en lijn

27c= Welke driehoeken moet ik dan gebruiken om de zijdes van de rechthoekige driehoek MM'B te berekenen, want weinig getallen zijn gegeven, moet je dan uitgaan van bijv. deze zijde is zoveel keer kleiner dan een andere bekende zijde dus...? en hoe kan ik aan 27e beginnen?

12b= 'Als het hulpvlak niet loodrecht op ADE staat krijg je een te grote afstand dat blijkt.'= Het laatste deel van mn vraag heb ik een paar letters vergeten, en het is een beetje onduidelijk. Wat ik bedoel is, als hulpvlak gebruik ik dus niet hulpvlak ABCD. In dit hulpvlak heb je de lijn AD van vlak ADE en punt B van van punt B. Omdat lijn BA en lijn AD 90 graden geven, kan je als afstand direkt AB, dus 12 nemen. Maar omdat je een kleiner getal dan 12 als antwoord kan krijgen, neem ik geen hulpvlak ABCD, maar hulpvlak ABFE.

Hierin is lijn AE van vlak ADE, en punt B van punt B. In vlak ABFE verbind B met E, nu heb ik driehoek ABE. Hierna teken ik de loodrechte projectielijn van B op AE. Als laatst gebruik zijde keer hoogte methode= AE·BB'=AB·EA'
Ö61·BB'=12·Ö52 BB'=11,07

En hoe moet ik aan 12c beginnen?


ps: http://i5.tinypic.com/4fvi8t1.jpg Dit is een vb. in mn boek over afstand van punt naar vlak

Kucuko
Leerling bovenbouw havo-vwo - vrijdag 23 maart 2007

Antwoord

27c) Dat valt toch wel mee. MM' heb je al. M'B vind je in het grondvlak. Volgens mij is dat genoeg?

27e) nu toch vanuit B een loodlijn naar ACT?

q49873img1.gif

12b) Ook het vlak ABFE staat niet loodrecht op ADE. Dat doet alleen EFF'E'.
Maar daar ligt B weer niet in. Ik vond het antwoord omdat je dezelfde afstand krijgt als je ipv B het midden van BC gebruikt. Alternatief (beter zelfs) kun je een vlak evenwijding aan EFF'E' tekenen door B.

12 e) is de afstand tussen twee lijnen. Daar moet ik even over nadenken. Maar wellicht kun jij me vertellen hoe je geleerd hebt dat te doen.


q49873img2.gif

os
vrijdag 23 maart 2007

 Re: Re: Hoek en afstand van vlak en lijn 

©2001-2025 WisFaq