Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Symmetrie

Ik kom niet uit deze vraag. Misschien kunnen jullie me helpen. De lijn met vergelijking y=b snijdt de grafiek van f in twee punten A en B. De lengte van AB is gelijk aan 3. Bereken de exacte waarde van b.
f(x)= -3+5x-4

Mieke
Leerling bovenbouw havo-vwo - vrijdag 23 maart 2007

Antwoord

Zoals je met de titel al aangeeft is de y-as de symmetrie-as van de grafiek van f (waarom?). In dat geval geldt voor A dat x=-11/2 en voor geldt dat B dan x=11/2 (ga na!). Dus zou het dan lukken?

WvR
vrijdag 23 maart 2007

©2001-2024 WisFaq