Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 49810 

Re: Opbrengst van kapitaal

Dank voor uw antwoord, echter mijn offerte laat iets anders zien, t.w.:
Kapitaal €98798,00, rente 4%, looptijd 11 jaren. Resultaat €10884 per jaar (opname aan het eind van het jaar)
Als ik deze data in uw formule breng krijg ik als resultaat €20549 en een tekort van €18729,81 in het laatste jaar. Is er ergens een denkfout ?
bvd Ton

Ton
Ouder - dinsdag 20 maart 2007

Antwoord

Ik kom uit op:

98.798*(1,04)11=152.094,98
((1,04)11-1)/0,04=13,4864
152.094,98/13,4864= 11.277,70=jaarlijkse opname.

Mogelijk zitten er wat haken en ogen aan die offerte. Dat kan ik van hieruit helaas niet zien.

vr groet

pl
woensdag 21 maart 2007

©2001-2024 WisFaq