Loading jsMath...



Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Kies interval lissajousfiguur zodat het figuur 1x doorlopen wordt

Hallo!

Ik begrijp niet hoe je interval [a,b] kunt bepalen als er een kromme gegeven is die één keer doorlopen wordt.

Bijvoorbeeld mijn kromme K is:
x = sin (t-1/4 pi), y = sin 2t

Hoe bepaal is t op [a,b]?

Alvast bedankt!

Nadine

Nadine
Leerling bovenbouw havo-vwo - zondag 18 maart 2007

Antwoord

Kort gezegd moet je kijken naar het KGV (kleinste gemeenschappelijke veelvoud) van de periode's van de afzonderlijke functies.

Dus:
x=sin(t-1/4p) ® periode:2p
y=sin 2t ® periode:p

Dus de periode van de kromme is 2p.

Zie ook 5. Periode.

WvR
zondag 18 maart 2007

©2001-2025 WisFaq