Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Integreren van 5 tot oneindig

Ik heb deze functie:
10.e-10(x-5)

nu moet ik de mean bepalen voor deze functie dus verwachtingswaarde maar ik krijg het maar niet voor mekaar het kan met deze functie:

Mean = [5 tot oneindig]Integraal( x.10.e-10(x-5)

Kan iemand mij dit ff stap verstap voor doen en wat is eoneindig ook alweer en wat is e-oneindig

Bob
Student hbo - zondag 18 maart 2007

Antwoord

Pas partiële integratie toe.
Je krijgt: ̣10x.e-10x+50dx = ̣-x.d[e-10x+50] =
-x.e-10x+50 - ̣e-10x+50d(-x) enz. enz.

Wat je tweede vraag betreft: e1, dus e¥ = ¥ (erg slordige formulering overigens! Dat moest ik in m'n studententijd niet wagen op te schrijven!).
En zo is e-¥ = 1/e¥ = 0

MBL

MBL
zondag 18 maart 2007

©2001-2024 WisFaq