Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Wat kun je oplossen met de formule van Cardano?

Wat kun je oplossen met de formule van Cardano? Van de 2e graads formule kan ik nog wel wat bedenken maar van de 3e graads en 4e graads kom ik er niet uit! Kunt u mij helpen?

Yvonne
Leerling bovenbouw havo-vwo - zondag 18 maart 2007

Antwoord

Met de formule van Cardano vindt je oplossingen van de 3e graads vergelijking. B.v. voor de verglijking x3+x=0 (p=1,q=0) vind je x=0 en twee imaginaire oplossingen.

q49740img1.gif

Zie wikipedia

os
zondag 18 maart 2007

©2001-2024 WisFaq