\require{AMSmath} Hoe teken je de grafiek van f(x,y)=(y-1)(x2(y-1)2-3) Nu wil ik de niveaulijn tekenen, f(x,y)=o De functie heeft de waarde 0 als ofwel (y-1)=0 ofwel (x2(y-1)2-3)=0 Hiervan moet ik denk ik dan een grafische weergave maken. (y-1)=0 geeft y=1 , dus ik teken een rechte lijn. (x2(y-1)2-3)=0 vind ik iets moeilijker. x2+y2=1 is een cirkel met middelpunt (0,0) en straal 1 als ik het me goed begrijp. Bij x=1 moet y=0 want anders voldoet de eis niet bijvoorbeeld. Als er nu staat x2+(y-1)2=1 dan schuift de cirkel denk ik 1 unit omhoog. Als er x2+(y-1)2=3 zou staan dan zit het middelpunt op (0,1) en is de straal 3. (denk ik) Nu terug naar mijn probleem, x2(y-1)2-3=0 Deze herschrijven geeft x2(y-1)2=3. En deze heb ik dus net gepoogd te bedenken. ------------ Als er x2+(y-1)2=3 zou staan dan zit het middelpunt op (0,1) en is de straal 3. (denk ik) ------------ Klopt dit? Ronald Student universiteit - zaterdag 17 maart 2007 Antwoord Uit x2(y-1)2 = 3 kun je halen dat (y-1)2 = 3/x2 en daaruit volgt dan y = 1 ±Ö(3/x2) De grafieken van dit tweetal functies kun je nu met de GR plotten. MBL MBL zaterdag 17 maart 2007 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
f(x,y)=(y-1)(x2(y-1)2-3) Nu wil ik de niveaulijn tekenen, f(x,y)=o De functie heeft de waarde 0 als ofwel (y-1)=0 ofwel (x2(y-1)2-3)=0 Hiervan moet ik denk ik dan een grafische weergave maken. (y-1)=0 geeft y=1 , dus ik teken een rechte lijn. (x2(y-1)2-3)=0 vind ik iets moeilijker. x2+y2=1 is een cirkel met middelpunt (0,0) en straal 1 als ik het me goed begrijp. Bij x=1 moet y=0 want anders voldoet de eis niet bijvoorbeeld. Als er nu staat x2+(y-1)2=1 dan schuift de cirkel denk ik 1 unit omhoog. Als er x2+(y-1)2=3 zou staan dan zit het middelpunt op (0,1) en is de straal 3. (denk ik) Nu terug naar mijn probleem, x2(y-1)2-3=0 Deze herschrijven geeft x2(y-1)2=3. En deze heb ik dus net gepoogd te bedenken. ------------ Als er x2+(y-1)2=3 zou staan dan zit het middelpunt op (0,1) en is de straal 3. (denk ik) ------------ Klopt dit? Ronald Student universiteit - zaterdag 17 maart 2007
Ronald Student universiteit - zaterdag 17 maart 2007
Uit x2(y-1)2 = 3 kun je halen dat (y-1)2 = 3/x2 en daaruit volgt dan y = 1 ±Ö(3/x2) De grafieken van dit tweetal functies kun je nu met de GR plotten. MBL MBL zaterdag 17 maart 2007
MBL zaterdag 17 maart 2007
©2001-2024 WisFaq