\require{AMSmath} Dit is een reactie op vraag 49713 Re: Bromfiets afbetalen Die somformule snap ik niet helemaal. Kevin 2de graad ASO - vrijdag 16 maart 2007 Antwoord S(n) = 1/2. aantal termen . (eerste term + laatste term). Als voorbeeld: 5 + 8 + 11 + 14 + 17 = 1/2 . 5 . (5 + 17) = 55. Directe optelling geeft uiteraard ook 55. In het eerder gegeven antwoord heb je (n+1) termen (lopend van n = 0 t/m n), de eerste term = 20 en de laatste term is 20+5n. MBL MBL vrijdag 16 maart 2007 ©2001-2025 WisFaq
\require{AMSmath}
Die somformule snap ik niet helemaal. Kevin 2de graad ASO - vrijdag 16 maart 2007
Kevin 2de graad ASO - vrijdag 16 maart 2007
S(n) = 1/2. aantal termen . (eerste term + laatste term). Als voorbeeld: 5 + 8 + 11 + 14 + 17 = 1/2 . 5 . (5 + 17) = 55. Directe optelling geeft uiteraard ook 55. In het eerder gegeven antwoord heb je (n+1) termen (lopend van n = 0 t/m n), de eerste term = 20 en de laatste term is 20+5n. MBL MBL vrijdag 16 maart 2007
MBL vrijdag 16 maart 2007
©2001-2025 WisFaq