Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 49708 

Re: Rekenkundige rijen

Ik denk dat je een foutje hebt gemaakt met te zeggen dat
ti = a+i.v moet dat niet zijn ti = a + (ti-1).v?

Kevin
2de graad ASO - vrijdag 16 maart 2007

Antwoord

Als de algemene term t(n) = a . n.v is, dan leidt vervanging van n door i tot t(i) = a + i.v.
Een en ander hangt samen met de vraag of je de eerste term rangnummer 0 of rangnummer 1 wilt geven. Vaak kiest men voor rangnummer 0.

MBL

MBL
vrijdag 16 maart 2007

©2001-2024 WisFaq