Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 49399 

Re: Goniometrische vergelijking

Sorry voor het late antwoord.

Uit de eerste ben ik nu gekomen,

bij de tweede doe ik:

-4sin2x - sinx + 2 = 0

-4y2 - y + 2 = 0

Uit de abc regel volgt, y1 = -0,843 = sin x = - 0,843
Dan kom ik uit op x = -1,00
En voor y2 = 0,593 = sin x = 0,593
Komt uit x = 0,635

Ik moet 4 antw. krijgen voor domein [0,2pi], hiervan is 0,635 er nu 1, maar hoe kom ik aan de andere 3?

Alvast bedankt!

Bert V
Student hbo - zondag 11 maart 2007

Antwoord

De vergelijking sin x = -0.843 heeft in [0,2p twee oplossingen; teken de grafiek maar: 2p-1 en p+1; evenzo vind je twee oplossingen van sin x = 0.593 maar nu in het interval [0,p].

kphart
maandag 12 maart 2007

©2001-2024 WisFaq