Loading jsMath...



Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Afstand van zwaartepunt tot hoekpunt van een driehoek

Hallo ik heb een vraagje.

Gegeven: Driehoek ABC met c=8cm, ÐB=70°, ÐC=30°,
Z is het zwaartepunt van driehoek ABC.

Gevraagd: |ZA|=?

Kan je mij een tip geven?

Alvast bedankt.

Kevin
2de graad ASO - zaterdag 10 maart 2007

Antwoord

Kevin,
De tip:De zwaartelijnen van een driehoek verdelen elkaar in stukken, die zich verhouden als 1:2.Het grootste stuk ligt aan de kant van het hoekpunt.

kn
zaterdag 10 maart 2007

©2001-2025 WisFaq