Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Z-12

ik begrijp de volgende vraag niet;


In 12 is 3´4=0. Laat daarmee zien dat er geen x us met 3´x=1 (m.a.w. 3 heeft geen inverse). Bedenk meer natuurlijke getallen n waarvoor geldt: n heeft een element ¹ 0 dat geen inverse heeft.

Dat laatste heb ik uitgewerkt bij n=8; hier bestaat er geen inverse maar het eerste gedeelte van de vraag is mij niet duidelijk!

alvast bedankt!!

M
Leerling bovenbouw havo-vwo - vrijdag 9 maart 2007

Antwoord

Als je gewoon de producten die gevormd kunnen worden afloopt, dan zie je dat je nooit op 1 uitkomt. Dus 3x0=0; 3x1=3; 3x2=6; 3x3=9; 3x4=12=0; 3x5=15=3 enz.

MBL

MBL
zondag 11 maart 2007

©2001-2024 WisFaq