Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 49460 

Re: Volledige maat

Hallo,

Ik heb een paar vragen over het deel u is aftelbaar additief:
vraag1.Ik begrijp de volgende notatie niet helemaal,
som(u'(E_n met F_n), wat betekent hier 'met'?

vraag2.wat is g in E=vereniging g(E_n,n)?

vraag3.Waarom is som u(E_n)=som u'(E_n met F_n)?

Wat is 'met' in u'(E met F) en in u'(E_n met F_n)?

Groeten,

Viky

viky
Student hbo - vrijdag 9 maart 2007

Antwoord

1. `met' is synoniem met `vereniging'; ik wilde even een korter woord hebben.
2. Dat was een tik- en afbreekfout; die heb ik verbeterd. Er moet gewoon vereniging(E_n,n) staan.
3. Omdat u(E_n)=u'(E_n met F_n), per definitie van u'
4. zie 1.

kphart
vrijdag 9 maart 2007

©2001-2024 WisFaq