Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Oppervlakte van een afgeknotte kegel

De oppervlakte van een kegel bereken je door de oppervlakte van de kegelmantel op te tellen met de oppervlakte van de cirkels aan de boven en onderkant. Het probleem zit bij mij in de kegelmantel, om daar de opp van te berekenen gebruik je: 2 rh, waarvan r de straal en h de hoogte. De hoogte bereken je zo: (h-5)/h=1/4 Wat is h? Hoe doe je dat, daar kom ik niet uit. Wie weet de oplossing? Bvd, Jelle

Jelle
Leerling bovenbouw havo-vwo - vrijdag 25 oktober 2002

Antwoord

Ten eerste: ben je niet in de war met een cilinder?
de formule 2prh is namelijk de formule voor de manteloppervlakte van een cilinder.
Maar goed: je probleem is blijkbaar om de vergelijking (h - 5)/h = ¼ op te lossen.
Schrijf (h - 5)/h eens als 1 - 5/h en dan ben je ineens een stuk dichterbij de oplossing.

5/h = 3/4 en daarmee weet jij h wel te bepalen.

MBL
vrijdag 25 oktober 2002

©2001-2024 WisFaq