Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Oplossen van een reeks

Ik heb de volgende reeks:

k[0], k[1], k[2], k[4], ...

met de subscripten tussen vierkante haakjes. De eerste vijf termen zijn gegeven (zie hieronder):

k[0]=1;
k[1]=1/3 + a b
k[2]=c2·a2+2/3·a·b+b2·a2+1/6
k[3]=1/2·a·b+b2·a2+b3·a3+1/10+c2·a2+3·c2·b·a
k[4]=4c2·b·a3+6·c2·a4·b2+a4·b4+1/15+4/3·b3·a3+2/5·a·b+b2·a2+c2·a2+3·c4·a4
k[5]=c2·a2+5·c4·a4+15·c4·b·a5+5·c2·b·a3+10·c2·a4·b2+10·c2·b3·a5+b5·a5+5/3·a4·b4+1/3·a·b+b2·a2+5/3·b3·a3+1/21

Kunt U hier een regelmatighjeid in ontdekken en deze in een formule beschrijven? Hoe ziet volgens de formule de zesde term er uit?

Bij voorbaat hartelijke dank.

Ad van
Docent - donderdag 8 maart 2007

Antwoord

Ik heb geprobeerd een beetje orde in de chaos te scheppen. Kan je controleren of het klopt wat er staat?

Overigens lijkt het me dat er al zes termen gegeven zijn...

WvR
zaterdag 10 maart 2007

©2001-2024 WisFaq