Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Extreme waarden

f(x,y)=(y-1)(x2+(y-1)2-3)
hiervan de extreme functiewaarde of zadelpunten vinden
afleiden naar x geeft : 2xy-2x
afleiden naar y geeft: x2+3y2-6y
Nu heb je een stelsel vergelijkingen met 2 onbekende
2xy-2x=0
x2+3y2-6y=0

wat is nu x en wat is nu y

Als ik de mogelijke waarden van x óf y weet, kan ik uit de vergelijkingen halen wat de waarden van de kritieke punten zijn. Dat klopt toch?

ronald
Student universiteit - donderdag 8 maart 2007

Antwoord

Als je maar bedenkt dat voor het stelsel geldt dat beide vergelijkingen waar moeten zijn:

q49572img1.gif

Enzovoort... Zou dat lukken?

WvR
donderdag 8 maart 2007

©2001-2024 WisFaq