Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 49561 

Re: Oplossen van kwadratische vergelijking met 2 onbekenden

Ik krijg voor D=0 a=-0,5.

Wat moet ik nu verder doen met die -0,5?

Serhan
Student hbo - woensdag 7 maart 2007

Antwoord

Niks! Als je in de oorspronkelijke vergelijking a = -0,5 invult en je lost de vergelijking daarna op, dan zul je maar één x vinden. En zo heb je, als je een waarde voor a kiest die groter (of kleiner) is dan -0,5 twee of géén oplossing. En dat was toch precies de vraag!?

MBL

MBL
donderdag 8 maart 2007

©2001-2024 WisFaq