Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 49556 

Re: Logaritmische ongelijkheden

Bedankt voor je snelle reactie!

Ik ben nu wel verder gekomen maar kom nog steeds op een fout antwoord.

Ik ben zo verder gegaan:
(x+1)/(19-2x)= (1/10)
Kruislingsvermenigvuldigen levert:
10x + 10 = 19 - 2x

Als ik dit oplos krijg ik uit x=9/12 Maar in het antwoordenboek staat 16/5.

Mvg, Serhan

Serhan
Student hbo - woensdag 7 maart 2007

Antwoord

Kennelijk was deze vraag al eens eerder aan de orde gekomen, maar dan met logaritmen met een NET iets ander grondtal. En daarbij klopt het antwoord uit jouw antwoordenboek wèl.
Nu (met grondtal 10) klopt het niet. Maar focus je maar op de berekenings-wijze. Daar leer je t meest van.

Zie Los op in R

groeten,
martijn

mg
woensdag 7 maart 2007

©2001-2024 WisFaq