Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 49548 

Re: Schrijf in de vorm a bi

Dit moet het zijn :

---
(e^(-p/6))/(3-i)

Dit wil ik in de vorm a +bi schrijven (a is dan reeel, b imaginair)

(e^(-p/6))/(3-i) = 0
=
(e^(-p/6)) * (1/(3-i) = 0
=
e^(-p/6) = 3-i
-----

Dus dan weet ik het nog steeds niet Ik heb nog nooit een e macht in een berekening als deze gehad.

ronald
Student universiteit - dinsdag 6 maart 2007

Antwoord

okay, dus er staat géén "i" in de e-macht.
(wat ik vreemd vind, zoals de e-macht eruit ziet, moet er typisch een i in de exponent voorkomen. maargoed. check dat trouwens maar eens bij je docent)
In dat geval is e^(-p/6) gewoon een reëel getal, dat je met je rekenmachine uit kunt rekenen. Laten we dat getal even k noemen.

dus: k/(3-i) wil je schrijven als a+ib
dus k/(3-i) = a+ib Û
k=(3-i).(a+ib) Û k=3a+3ib-ia+b Û k=(3a+b)+i.(-a+3b)

omdat k reëel is (en niks imaginairs heeft) is 3a+b=k, EN (-a+3b)=0
hieruit volgen a en b.

zou t zó lukken?

groeten,
martijn

mg
dinsdag 6 maart 2007

©2001-2024 WisFaq