Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Driehoeken oplossen

Hallo ik heb een vraagje.

In driehoek ABC is b=25cm, c=18cm en ÐA=34°
Bereken de straal van de omgeschreven cirkel van de driehoek.

Hoe moet je hieraan beginnen.
Alvast bedankt

Kevin
2de graad ASO - dinsdag 6 maart 2007

Antwoord

a berekenen met de cosinusregel en daarna de sinusregel nemen: a/sina = 2R

MBL

MBL
dinsdag 6 maart 2007

©2001-2024 WisFaq